Loading...
6 найкращих автомобілів 2024 року на «механіці» та з повним приводом.

6 найкращих автомобілів 2024 року на «механіці» та з повним приводом.

6 повнопривідних автомобілів із МКПП, доступних у 2024 році. Сегмент повнопривідних автомобілів із механічною коробкою передач поступово вимирає. Разом з ними у минуле йдуть дводверні купе, дизельні пікапи та великі седани, що не належать до преміального класу. Поєднання повного приводу та МКПП дає можливість водієві краще відчувати та керувати автомобілем. Нові автомобілі з "механікою" - це вже рідкість, а в поєднанні з AWD вже входять до розряду екзотики.

Volkswagen Golf R

Зараз все ще продається Golf R з шестиступінчастою механічною коробкою передач і системою VW R-Performance 4Motion AWD з векторизацією моменту, що крутить. Автомобіль коштує 45,5 тис. доларів, і це одна з найкращих цінових пропозицій на ринку. Але Volkswagen вже заявив, що відмовиться від «механіки» в Golf GTI, тому, швидше за все, та ж доля спіткає оновлений Golf R, який незабаром має з'явитися на ринку.

Subaru WRX Sedan

Японська легенда оснащується шестиступінчастою механічною коробкою передач та системою Symmetrical AWD. Цією МКПП користуватися складніше, ніж "роботом" Golf GTI з двома зчепленнями, але це частина управління спортивним седаном. 271-сильний WRX може бути оснащений CVT, який робить автомобіль трохи швидше, але «механіка» приносить більше задоволення.

Поєднання повного приводу, турбованого двигуна і механічної коробки WRX колись було унікальним, проте тепер з'явилися конкуренти в тому ж сегменті, наприклад, Toyota GR Corolla.

Toyota GR Corolla

«Дика» GR Corolla оснащується системою повного приводу і нагадує сучасним водіям про своє ралійне коріння. Це не просто AWD, а система зі змінним розподілом крутного моменту між передніми та задніми колесами для будь-яких умов, будь то сімейна поїздка до супермаркету за продуктами чи змагання на треку.

Найгарячіша Corolla розроблялася для максимального задоволення за кермом, тому їй доступна шестиступінчаста механічна коробка, яка працює в парі з 300-сильним 1,6-літровим турбомотором. Механічна коробка передач оснащена функцією підбору обертів, а подвійний LSD може розподіляти потужність між осями збільшення тяги на поворотах.

Porsche 911

Існує більше модифікацій Porsche 911, ніж можна порахувати, але тільки Carrera 4S і Carrera 4 GTS пропонують поєднання МКПП і AWD. У тому числі це стосується кузовів тарга та кабріолет. Всі вони можуть бути оснащені семиступінчастою механічною коробкою передач замість «автомата» Porsche, що швидко перемикається, з двома зчепленнями.

Вибір механічної коробки передач для 911-го вплине на час розгону. Купе 4S досягає "сотні" за 3,2 с, а з АКПП - 4 с. Навіть з повним приводом 911 демонструє відмінний зворотний зв'язок та спортивні реакції.

Ще в 2021 році Porsche заявив, що 25% покупців 911-го, як і раніше, обирають механічну коробку передач. Це єдиний виробник висококласних спортивних автомобілів, який продає версії з AWD та механічною коробкою передач в одній комплектації.

Jeep Wrangler

Завдяки масивним осям і знімним дверям, Jeep Wrangler має яскраво виражену механічну і тактильну якість. Базова модель без надмірностей із шестиступінчастою механічною коробкою передач та V6 – класичний позашляховик. Стандартний повний привід мало сприяє манері Jeep на трасі, де він шумить і крениться навіть на незначних поворотах керма. Але на бездоріжжі він один із найкращих: жорстка конструкція кузова на рамі та гарний хід підвіски дозволяють йому долати практично будь-які перешкоди.

Ford Bronco

Компанія Ford знала, що для того, щоб конкурувати з Wrangler, вона повинна відповідати йому або перевершувати його за більшістю параметрів. Тому у моделі Bronco з'явилася комплектація із механічною коробкою. Вона позначається як семиступінчаста, але насправді в ній немає сьомої передачі. Натомість Bronco має дуже коротке передатне число – «гусенична» передача, яка позначається окремою літерою на важелі перемикання. Вона потрібна для комфортного використання швидкості на суворому бездоріжжі. Якщо не брати до уваги довгого витягування педалі зчеплення, при якому можна вдаритися коліном об панель приладів, «ручним» Bronco керувати дуже комфортно. Але, на жаль, механічна коробка не йде в парі із потужним 2,7-літровим двигуном V6.

Читайте также

Головні переваги механічної коробки передач

Головні переваги механічної коробки передач

Головні переваги механічної коробки передач. Механічна коробка передач відіграє ключову роль у трансмісійній системі автомобіля. Вона забезпечує вибір передачі для забезпечення оптимальної швидк...

Новий BMW Z4 2024 року отримав МКПП.

Новий BMW Z4 2024 року отримав МКПП.

Новий BMW Z4 2024 року отримав МКПП. BMW Z4 2024 року отримав механічну коробку передач, якої не було в даній лінійці вже давно. Нагадаємо, раніше Toyota повернула до GR Supra шестиступінчасту м...